S.U.P.A.F.L.C. Braila

stema_braila

Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor Brăila
S.U.P.A.F.L.C. Brăila

DIPLOMĂ

COMEMORATIVĂ

Capela fostului primar, Dumitru Ionescu a fost reabilitata

Capela-mausoleu de la Cimitirul Sf. Maria care adăpostește osemintele marelui filantrop și edil al Brăilei, Dumitru Ionescu a fost reabilitată prin fondurile alocate de către Primăria Municipiului Brăila din respect pentru activitatea, caracterul și personalitatea puternică.

         „Născut într-o familie modestă de pe Strada Rahovei, Dumitru Ionescu a fost, pe rând, institutor, cântăreț bisericesc și librar, reușind să acumuleze, prin muncă cinstită, o uriașă avere. A stăpânit, printre altele, Moșia Onești din județul Bacău. Fusese înzestrat de Dumnezeu cu o voce dumnezeiască și cu o minte sclipitoare, după cum aveau să declare cei care l-au cunoscut. Deosebit de apreciat de brăileni, Ionescu a fost ales primar al Brăilei (1906-1910). A fost, de asemenea, consilier și președinte al Consiliului Județean, deputat și senator. În anul 1910, și-a scris Testamentul prin care își dona toată  averea în scopuri filantropice, legatară a averii marelui filantrop, apreciată la 100 de milioane de lei aur, fiind Primăria Brăilei.

         La 11 ani de la moartea sa, în toamna anului 1930, ca semn de recunoștință pentru donațiile făcute municipalității, Primăria Brăila i-a construit lui Dumitru Ionescu un mausoleu (cavou) la Cimitirul "Sf. Maria", de la Podul Brăiliței. Acolo își doarme somnul de veci marele filantrop și edil care a lăsat urbei actualul Teatru "Maria Filotti".”

         În prezent, fostul primar al Brăilei Dumitru Ionescu își doarme somnul de veci în dreapta aleii principale din Cimitirul Sf. Maria. De asemenea, poza marelui edil și filantrop se află printre figurile de seama ale Brăilei care străjuiesc împrejmuirea Cimitirului Sf. Maria situat pe Calea Galați Nr. 100.

Ziua Eroilor - 2 Iunie 2022

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor României s-au depus coroane și a fost oficiată o slujba de pomenire la Cimitirul Eroilor din Cimitirul Sf. Constantin, evocând memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă.

Imagini spectaculoase au fost surprinse seara după ce au fost aprinse candelele în dreptul crucilor ostașilor căzuți în lupte pentru apărarea, reîntregirea neamului și libertatea națiunii.

30.10.2021 - Mosii de iarna

2018 - Ziua Eroilor

2018 - Ziua veteranilor

INFORMARE:

Aveti obligatia ingrijirii si achitarii taxei anuale de intretinere a locului de veci concesionat!
In caz contrar, parasirea sau mentinerea in stare de neingrijire a locului concesionat pe o perioada mai mare de 2 ani, precum si neachitarea taxei de intretinere a locului concesionat va duce la incetarea dreptului de concesiune!

Vă aducem la cunoştinţă ca plăţile pentru următoarele tipuri de taxe, rate şi chirii:

  • taxa de întreţinere pentru cimitir;
  • rată A.N.L., chirie A.N.L., rată Legea 112/1995, rată vînzări apartamente;
  • chirii datorate pentru spaţii cu altă destinaţie, puncte termice, locuinţe sociale

pot fi achitate prin viramente în conturile deschise de către S.U.P.A.F.L.C. la Trezoreria Municipiului Brăila.

Informaţiile pentru fiecare tip de taxă pot fi găsite în aceasta secţiune: Modele si metode de plata

Sari la conținut